
PeyamaKurd - Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Cevad Zarif ile İstanbul’da yaptığı görüşmenin ardından ortak bir basın açıklaması yapıldı.
Çavuşoğlu açıklamasında, “Umarım Biden yönetimi (nükleer anlaşmaya) geri döner. Böylece kardeş İran'a yönelik ambargolar kalkmış olur” dedi.
Öte yandan Çavuşoğlu Gine Körfezi'nde kaçırılan Türk mürettebatla ilgili, “İyi olduklarını öğrendik. Yakında güzel haberleri vereceğiz” ifadelerini kullandı.
“Zarif: Erdoğan’ı İran’a bekliyoruz, tarihi yakında netleştireceğiz”
İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ise açıklamasında, İran'la Türkiye'nin Kafkasya konusundaki iş birlikleri kesinlikle bölge ülkelerinin çok yararına olacaktır" ifadesini kullandı.
Dışişleri Bakanı Zarif, "İran ve Türkiye arasındaki iş birliği alanları çok geniş. ABD'nin daha mantıklı tutum almasıyla ilişkileri derinleştireceğiz" dedi.
Öte yandan Zarif, “İran'la Türkiye'nin Kafkasya konusundaki iş birlikleri kesinlikle bölge ülkelerinin çok yararına olacaktır” dedikten sonra dikkat çekici bir açıklamada bulunarak, “Sayın Erdoğan'ı İran'a bekliyoruz, tarihi yakında netleştireceğiz” dedi.