
PeyamaKurd - ABD'deki gösteri ve protestolara ilişkin değerlendirmelerde bulunan İran Dışişleri Bakanı Zarif, Trump'a "haydut bir başkan" yakıştırmasını yaparken, Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Şemhani, "İran'da bu deli ile anlaşmadan bahseden kişilerin bu olaylara cevabı ne olacaktır" açıklamasına yer verdi.
Resmi sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD’nin başkenti Washington’daki Kongre binasına giren protestocuları kışkırtmakla suçlanan Trump'a haydut ifadesini kullandı.
Trump'ı sert şekilde eleştiren Zarif, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
"Kendi halkına karşı intikam peşinde koşan haydut bir başkan, geçen 4 yıl boyunca bizim halkımıza ve diğerlerine karşı çok daha kötülerini yaptı. Rahatsız edici olan, aynı adamın kontrolsüz şekilde nükleer savaş başlatma yetkisine sahip olmasıdır. Tüm uluslararası toplum adına bir güvenlik endişesi."
Öte yandan açıklama yapan İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani ise, bazı senatörlerin Trump'ın azledilmesi gerektiğine ilişkin çağrılarına işaret ederek, İran'da Trump'ın görevde olduğu dönemde ABD ile müzakere edilmesini isteyen kesimleri eleştirdi.