
PeyaaKurd - Azerbaycan ile ilişkilerinde gergin bir dönem geçiren İran, sınır bölgesinde askeri tatbikat başlattı.
İran ordusu, "Hayber Fatihleri" isminin verildiği askeri tatbikatın ülkenin kuzeybatı bölgesinde Azerbaycan sınırında başladığını duyurdu.
İran basınında yer alan habere göre, Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Kiyumers Haydari, dün tatbikata ilişkin yaptığı açıklamada, tatbikata zırhlı ve topçu birlikleri, insansız hava araçları (İHA), elektronik savaş birimleri ve helikopterin katılacağını ifade etti.
Haydari: Tatbikat savaşa hazırlığı güçlendirme için gerçekleştirilecek!
Öte yanda tatbikatın bölgede askeri birliklerin savaşa hazırlığını güçlendirmek amacıyla gerçekleştirileceğini dile getiren Tuğgeneral Haydari şu ifadeleri kullandı:
"Silahlı Kuvvetlerin bu bölgede ve ülkenin diğer noktalarında gerçekleştirdiği tatbikatlar, kesin bir planlama doğrultusunda silah ve teçhizatların test edilmesini, İran'ın sınırları ve topraklarındaki her noktada savaşa hazırlığın değerlendirilmesini hedefliyor.”
Hatibzade’den Azerbaycan’a: Siyonist rejimin varlığına müsamaha göstermeyeceğiz
Ayrıca geçtiğimiz günlerde, İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in İran sınırında yapılacak tatbikatla ilgili ifadelerine tepki göstermiş, “İran, kendi sınırlarının yakınında Siyonist rejimin varlığına müsamaha göstermeyecek ve bu bağlamda kendi ulusal güvenliği için gerekli her türlü tedbiri alacak” ifadesini kullanmıştı.