
PeyamaKurd - ABD'nin yaptırımlarının kontrolden çıktığını ve bu yaptırımların İranlıların insan haklarına saygısızlık olduğunu belirten İran Dışişleri Bakanı Zarif, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) ülkesine uyguladığı ekonomik yaptırımların tüm İranlıların insan haklarına saygısızlık olduğunu ifade etti.
Zarif yaptığı basın açıklamasında, Washington hükümetinin salı günü iki İran bankası ve bazı İranlı firmalara uygulamaya koyduğu yaptırımları sert dille eleştirdi.
ABD yaptırımlarının Uluslararası Adalet Divanı'nın 2 maddesini ihlal ettiğini savunan Zarif, "İnsani ticaretini engellememek ve anlaşmazlığı şiddetlendirmemek. Tüm halkın insan haklarını ve hukukun üstünlüğünü hiçe saymak. ABD'nin yasa dışı rejiminin İranlılara yönelik düşmanlığı, yaptırımlara bağımlılığıyla şiddetleniyor” şeklinde konuştu.