
PeyamaKurd - Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, Çin’in Ukrayna meselesinde hiçbir bencil çıkarı olmadığını dile getirdi.
Sözcü Wenbin, Soğuk Savaş düşüncesinden artık tamamen vazgeçilmesi ve bütün ülkelerin meşru güvenlik kaygılarına saygı gösterilmesi gerektiğini dile getirdi.
Wang, “NATO’nun sürekli doğuya genişlemesi karşında, Rusya’nın güvenlik konusundaki rasyonel taleplerine önem verilmesi gerekiyor” dedi.
Ukrayna konusunda da Çin’in tutumunun tutarlı olduğuna vurgu yapan Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, “Bu konuda art niyetli bir amacımız yok. Çin, Ukrayna sorununun aslına göre kendi tutumunu ortaya koyuyor” diye konuştu.
Son olarak, Ukrayna krizinin barış yoluyla çözülmesine yardımcı olan bütün diplomatik çabaları her zaman desteklediklerini dile getiren Sözcü, barış görüşmelerinin en kısa süre içinde başlatılmasını beklediklerine işaret etti.