ABD, İran'ın petrolünü hedef aldı: Şirkete yaptırım!

ABD, İran'ın petrolünü hedef aldı: Şirkete yaptırım!

PeyamaKurd - ABD-İran arasındaki nükleer anlaşma ile ilgili gerilim sürerken ABD yönetiminden İran'a yeni yaptırımlar uygulandı. ABD Hazine Bakanlığı, İran'ın petrol ve petrokimya ürünlerinin Güney ve Doğu Asya'ya satışına dahil olan 8 şirketi yaptırım listesine eklediğini duyurdu.

Yeni uygulanan yaptırımlara ilişkin açıklamada bulunan ABD Hazine Bakanlığı, söz konusu yaptırımlarla İran’ın petrol ve petrokimya ticaretini kolaylaştıranların hedef alındığını vurguladı.

İran'a yönelik yeni yaptırımlar uygulandığını açıklayan bakanlık, yüz milyonlarca dolar değerindeki İran’ın petrol ve petrokimya ürünlerinin Güney ve Doğu Asya’daki son kullanıcılara satışına dahil olan şirketler ağına yaptırım uygulandığını duyurdu.

Bakanlığın açıklamasında, İran petrol ve petrokimya ürünlerinin finansal transferlerini ve nakliyesini kolaylaştıran 8 şirketin yaptırım listesine eklendiği belirtilerek, bu şirketlerin İran, Hong Kong, Hindistan ve Birleşik Arap Emirlikleri merkezli olduğuna dikkat çekildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Çinli şirketlere yaptırım!

Ayrıca bu yaptırımların yanı sıra ABD Dışişleri Bakanlığı ise İran petrolüne depolama hizmeti sunan ve İran petrol ürünlerinin nakliyatını sağlayan Çin merkezli 2 şirkete yaptırım uygulanacağını bildirdi.