KDP ile KYB, Bağdat’a ortak heyet gönderecek

KDP ile KYB, Bağdat’a ortak heyet gönderecek

PeyamaKurd - Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Bağdat’a ortak heyet gönderme kararı aldı. Sairun ile Fetih koalisyonlarının anlaşmaya varmalarının ardından KDP ve KYB, Bağdat’a ortak heyet gönderecek.

Mukteda es-Sadr ile Fetih Koalisyonu Lideri Hadi Amiri’nin hükümet kurmak için anlaşmaya vardıklarını açıklamalarının ardından Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Bağdat’a ortak heyet gönderme kararını aldıklarını duyurdu.

Kürdistan Demokrat Partisi heyetinin Bağdat ziyaretinde Iraklı liderler tarafından KDP olmaksızın yeni Irak hükümetini kurmanın mümkün olmadığı belirtildi.

KYB Sözcüsü Sadi Ahmed Pire ulusal bir televizyona yaptığı açıklamada, “KDP ile daha önce kaç kere bir araya geldik. Toplantı gerçekleştirmesek bile telefonla görüşerek tutumuzu birleştirebilecek noktadayız” ifadesini kullandı.

Elde edilen araştırmalara göre Mukteda es-Sadr ve Hadi Amiri liderliğindeki koalisyonların hükümet kurmak için anlaşmaya varmaları durumunda, Ammar el-Hekim ve İyad Allavi anlaşmaya dahil olsa bile yeni kabinenin KDP’siz kurulmayacağı görüşünde.