Rusya'nın yeni Erbil Başkonsolosu: Erbil le ilişkilerimizi genişletmeye hazırız

Rusya'nın yeni Erbil Başkonsolosu: Erbil le ilişkilerimizi genişletmeye hazırız

PeyamaKurd - Rusya'nın yeni Erbil Başkonsolosu Maxim Rubin, ülkesinin Kürdistan Bölgesi ve Irak ile ilişkileri ve iş birliğini genişletmeye hazır olduğunu dile getirdi.

Rubin, “Rus şirketlerinin Irak'taki çalışmalarını nasıl görüyorsunuz? Irak petrol sektöründeki işlemleri ve yatırımları artırmayı düşünmüyor musunuz?” şeklindeki soruya şu yanıtı verdi: 

“Rusya-Irak ilişkileri enerji de dahil olmak üzere birçok alanda geniş ve güçlü. Irak ve Kürdistan Bölgesi'nde Luk Oil, Gazprom ve Rosneft gibi Rus şirketleri Irak ve Kürdistan Bölgesi'nde enerji sektörüne yoğun yatırımlar yaptı. Rus şirketleri genişlemeyi planlıyor.” 

Rus diplomat, Kürdistan Bölgesi'ndeki doğalgaz rezervleri hakkında ülkesinin düşüncesi ve bu alan yatırımlarla ilgili bir planı olup olmadığı şeklindeki soruya ise şu yanıtı verdi:

“Biz Rusya-Irak iş birliğini her alanda genişletmeye açığız. Ama şirketlerin bunu yapmayı planlayıp planlamadığını tam olarak bilmiyorum. Irak ve Kürdistan Bölgesi'nde her alanda verimli ilişkileri ve iş birliğini genişletmeye hazırız.”