Neçirvan Barzani'den Enfal Soykırımı'nın 36'ıncı yıldönümüne dair mesaj

Neçirvan Barzani'den Enfal Soykırımı'nın 36'ıncı yıldönümüne dair mesaj

PeyamaKurd - Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Enfal Soykırımının 36’ıncı yıl dönümünde Irak hükümetine çağrıda bulunarak, mağdurlara karşı görevini yerine getirmesini istedi.

Enfal Soykırımı'nın 36'ıncı yıldönümü vesilesiyle bir mesaj paylaşan Neçirvan Barzani, Bağdat rejiminin 1988 yılında tarihin en korkunç suçlarından biri olan Enfal Soykırımı'nda 182 bin kadın, çocuk, erkek ve genci şehit ettiğini hatırlattı.

Enfal Soykırımının sonuçlarının günümüzde ve uzun gelecekte de devam edeceğini belirten Barzani, bir kez daha şehitleri andı.

Neçirvan Barzani, “Irak Ağır Ceza Mahkemesi bu suçu soykırım olarak kabul etti. Irak Federal Hükümeti'nden adaletin yerini bulması için görevini yerine getirmeye davet ediyor ve kurbanların ailelerinin her şekilde tazmin edilmesi yönündeki talebimizi yineliyoruz. Ayrıca Enfal mağdurlarının onurlu ailelerine her alanda daha iyi hizmet verilmesi gerektiğini vurguluyoruz” diye belirtti.

Enfal şehitlerin naaşlarını arama çalışmalarına sonuna kadar devam edeceklerini ve onları vatan topraklarına kavuşturacaklarını belirten Barzani, “Enfal suçunun uluslararası düzeyde soykırım olarak tanınması ve bu tür suçların dünyanın hiçbir yerinde bir daha tekrarlanmaması yönündeki kapsamlı çaba içerisinde olduğumuzu vurguluyoruz” dedi.

Barzani, Kürdistan Bölgesi'nin hak ve kazanımlarının, federalizminin ve anayasal statüsünün korunması ve yaşatılmasının koşulunun Kürdistan'daki tüm parti ve topluluklar arasındaki dayanışmadan geçtiğini dile getirdi.