Mesud Barzani'den seçim açıklaması: Adil ve şeffaf olmalı!

Mesud Barzani'den seçim açıklaması:  Adil ve şeffaf olmalı!

PeyamaKurd - Başkan Mesud Barzani, İngiltere’nin Irak Büyükelçisi Stephen Hitchen ile Irak ve Kürdistan Bölgesi'ndeki siyasi durumu değerlendirdi.

Başkan Barzani, Erbil’de İngiltere’nin Irak Büyükelçisi Hitchen’i kabul etti.

Barzani’nin ofisinden yapılan açıklamaya göre Barzani ile Stephen Hitchen, Irak ve Kürdistan Bölgesi'ndeki siyasi durumları ele aldı.

Başkan Barzani, Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) 1991'den bu yana seçimlere öncülük ettiğini ve devrimci meşruiyetin hukuki meşruiyete aktarılmasında rol oynadığını ifade ederek partisinin her zaman seçimlerde çoğunluk kazandığına dikkat çekti.

Seçimlerin çeşitli siyasi gerekçeler ve dış müdahalelerle iki yıl ertelendiğini belirten Başkan Barzani sözlerine şöyle devam etti:

“Seçimlerin dış müdahaleden ve Federal Mahkemenin KDP’yi parçalamaya yönelik kasıtlı siyasi kararlarından uzak bir şekilde gerçekleşmesini istiyoruz."

"Adil ve şeffaf seçimlerin yapılması gerekiyor"

Öte yandan kendini yasama ve yürütme organlarının yerine koyan Federal Mahkemenin anayasaya aykırı kararına maruz kalmayacaklarının altını çizen Başkan Barzani, KDP’nin yorum ve taleplerinin hukuka uygun olduğunu, anayasa çerçevesinde, adil ve şeffaf seçimlerin yapılması gerektiğini vurguladı.

Federal hükümet tarafından Kürdistan halkının aç bırakılması ve bütçesinin kesilmesi politikasına dikkat çeken Başkan Barzani, bütçe konusuna kesin bir çözüm bulmanın gerekli olduğunu söyledi.