“KYB ve KDP seçimlerin ertelenmesi konusunda anlaştı”

 “KYB ve KDP seçimlerin ertelenmesi konusunda anlaştı”

PeyamaKurd - Lahur Şeyh Jangi, Irak Seçim Komisyonunun görev süresinin Temmuz ayında dolması nedeniyle bu yıl parlamento seçimlerinin yapılmasının zor olduğunu belirtti.

Halk Cephesi Başkanı Lahur Şeyh Cengi, Erbil-Bağdat ilişkileri, Kürdistan parlamento seçimleri, Federal Mahkeme kararları ve diğer birçok konuya ilişkin soruları yanıtladı.

"Kürdistan parlamento seçimleri bu yıl yapılacak mı?" sorusuna yanıt veren Cengi şu ifadelere yer verdi:

"Irak Seçim Komisyonunun görev süresinin Temmuz ayında dolması nedeniyle bu yıl Kürdistan parlamento seçimlerinin yapılması zor. Irak Meclisinin görev süresinin uzatılması için seçim kanununda değişiklik yapması gerekiyor. Bu yapılırsa iyi olur ama bana göre kolay olmayacak.” 

"Farkında olup insanları yanıltmışsa bu başka bir kusurdur"

Lahur Seyh Cengi, "Onların (şu anki YNK yetkililerinin) halkı yanıltmaması gerekirdi, çünkü KYB'nin bir kısmının, özellikle de Sayın Kubat'ın, seçimlerin ertelenmesi konusunda KDP’lilerle anlaştığını biliyorum.” dedi.

Öte yandan Cengi, “KYB lideri Bafıl Talabani Kürdistan parlamento seçimlerinin ertelenmesine ilişkin anlaşmadan haberdar değilse, bu büyük bir kusur. Farkında olup insanları yanıltmışsa bu başka bir kusurdur.” sözlerini dile getirdi.

Kürdistan’in komşu ülkelerle ilişkilerine değinen Cengi, "İran ve Türkiye iki önemli ülkedir ve Kürdistan Bölgesi'nin sorunlarını diyalog yoluyla çözmesi gerekir." dedi.