"Ezidilere yabancı konuların dayatılmasına izin vermeyeceğiz"

"Ezidilere yabancı konuların dayatılmasına izin vermeyeceğiz"

PeyamaKurd - Başkan Barzani, Ezidi Kürtlere “yabancı konuların” dayatılmasına izin vermeyeceklerini belirterek, onlara desteğini yineledi.

Başkan Mesud Barzani, Selahaddin'deki konutunda Ezidi Kürtlerin Miri Hazım Tahsin Beg ve Ezidi Ruhani Konseyi'ni kabul etti.

Başkan Barzani’nin ofisinden yapılan açıklamaya göre Başkan Barzani, bazı tarafların Bağdat'ta bir Ezidi emiri atama ve Ezidilerin işlerine müdahale etme çabalarını ele alarak şu sözleri dile getirdi:

 " Ezidi kardeşlerimizi tüm gücümüzle destekliyoruz ve onlara yabancı konuların dayatılmasına izin vermiyoruz."

Barzani, Ezidi Kürtlerin "Kürdistan halkının değerli bir parçası" olduğuna dikkat çekerek, Ezidi Kürtlerin gelenek ve göreneklerine sahip çıkmalarını, yabancı seslerin Ezidi toplumunu etkilemesine izin vermemelerini istedi.

Ezidi Kürtlerin Emiri Hazim Tehsin Beg ve beraberindeki heyet ise verdiği destek ve Ezidi Kürtleri arasında barış, uzlaşma ve birlik konusundaki endişeleri için Başkan Barzani'ye teşekkürlerini iletti.

Heyet ayrıca Başkan Barzani'den taleplerini desteklemeye devam etmesini ve Ezidi Kürtleri bölmeye yönelik her türlü girişimi engellemesini istedi.