"Erdoğan'ın ziyareti Irak ile Türkiye arasındaki sorunların çözümünde başlangıç olacak"

"Erdoğan'ın ziyareti Irak ile Türkiye arasındaki sorunların çözümünde başlangıç olacak"

PeyamaKurd - Irak Hükümet Sözcüsü Basım Awadi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bağdat ziyaretinin Irak ile Türkiye arasındaki sorunların çözümünde bir başlangıç ​​ ve tarihi ilişkilerde bir dönüm noktası olacağını belirtti.

Basım Awadi, Erdoğan'ın 22 Nisan'da Irak'a gerçekleştireceği ziyaretin iki ülke ilişkilerine yansımaları ve ziyaretten beklentilerini  değerlendirdi.

20'den fazla anlaşma ve mutabakat zaptı imzalanması planlanan ziyaret için ön hazırlıklar yapıldığını belirten Awadi, “Erdoğan'ın ziyareti, Irak ile Türkiye arasındaki sorunların çözümünün başlangıcı olacak, tarihi ilişkilerimizde bir dönüm noktası olacaktır" dedi.

Erdoğan’ın ziyaretinde büyük bir sürprize imza atılacağını ve Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani’nin, Erdoğan'la düzenleyeceği ortak basın toplantısında sürprizin ayrıntılarını açıklayacağını aktaran Awadi, her iki ülkenin de çıkarına olacak şekilde, Türkiye ile İran arasındaki anlaşmaya benzer bir su ve güvenlik anlaşması imzalanacağını bildirdi.