"Enfal, Kürt halkının bedeninde kapanmaz bir yaradır"

"Enfal, Kürt halkının bedeninde kapanmaz bir yaradır"

PeyamaKurd - Başbakan Mesrur Barzani, Enfal’ın, benzeri görülmemiş unutulmaz bir suç olduğunu kaydederek “Bizden sonraki nesiller Kürdistan halkının meşru milli hakları için ne kadar büyük fedakarlıklar yaptığını bilmelidir” ifadesini kullandı.

Kadın, çocuk ve yaşlıların da aralarında bulunduğu yaklaşık 182 bin Kürdün katledildiği Enfal soykırımının üzerinden 36 yıl geçti.

Katliamın yıldönümüne dair mesaj yayımlayan Mesrur Barzani, eski Irak rejiminin 36 yıl önce Kürdistan halkını yok etmek için Enfal soykırımını gerçekleştirdiğini ve bu suçun Kürdistan halkının bedeninde kapanmaz bir yara olduğunu belirtti.

Enfal’ın, benzeri görülmemiş ve unutulmaz bir suç olduğunu aktaran Başbakan Barzani, “Bizden sonraki nesiller Kürdistan halkının meşru milli hakları için ne kadar büyük fedakarlıklar yaptığını bilmelidir” diye aktardı.

Mesrur Barzani, “Kürdistan Bölgesi Hükümeti, Enfal kurbanlarının ailelerine daha fazla hizmet etmeyi görev olarak görüyor. Enfal kurbanlarının ailelerinin tazmin edilmesi ise federal hükümetin ahlaki ve anayasal görevidir” ifadesine yer verdi.