Caggins: Erdoğan’ın Bağdat ziyaretinde Kürdistan petrolü gündeme gelecek

Caggins: Erdoğan’ın Bağdat ziyaretinde Kürdistan petrolü gündeme gelecek

PeyamaKurd - APIKUR sözcüsü Myles Caggins, Kürdistan’dan petrol ihracatı meselesinin Erdoğan’ın, Bağdat ziyaretinde de gündeme geleceğini dile getirdi. Ayrıca, APIKUR olarak ihracatın yeniden başlamasını istediklerini vurguladı.

Irak Petrol Bakanlığı 25 Mart’ta yaptığı açıklamada, Kürdistan Bölgesinde faaliyet gösteren yabancı şirketlerin, ham petrol ihracatının yeniden başlatılamamasından sorumlu olduğunu öne sürdü. 

Kürdistan Bölgesi'ndeki bir grup yabancı petrol şirketini bünyesinde barındıran Kürdistan Petrol Endüstrisi Birliği (APIKUR) sözcüsü Myles Caggins, açıklamayı gördüklerini, Kürdistan Bölgesi Doğal Kaynaklar ve Irak Petrol bakanlıkları ile ortak bir çözüme ulaşmayı istediklerini söyledi.

Caggins, “İki şeye dikkati çekmek istiyorum; Açıklamada Ceyhan’a petrol sevkiyatının durmasının bütün Irak’a zarar verdiği belirtiliyor. Biz buna katılıyoruz, yüzlerce bu durumun tüm Iraklılara ve Irak’ın itibarına zarar veriyor. İkincisi, açıklamada petrol ihracatına başlanması için Kürdistan Bölgesi ve petrol şirketleri ile çalışmaların sürdüğü belirtiliyor. Biz de buna katılıyoruz” diye konuştu.

Ayrıca ABD Kongresinin petrol meselesi ile ilgili yaptıkları şikayetleri değerlendireceğini ve bu konuda yakın zamanda Beyaz Saray’a resmi bir mektup göndereceğini kaydetti.

Türkiye tarafının da ihracatın yeniden başlamasına taraf olduğunu belirten Caggins, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bağdat’a yapacağı ziyarette de bu konu gündeme gelecektir diye düşünüyorum. Irak Petrol Bakanlığı da açıklamasında ihracatın başlamasını istediklerini belirtti. APIKUR olarak ileride bu konuda karar verecek olan toplantılarını bekliyoruz” dedi.