Bu yıl Paris'te Fransız ve Kürt şirketlerin katılımıyla büyük bir konferans düzenlenecek

Bu yıl Paris'te Fransız ve Kürt şirketlerin katılımıyla büyük bir konferans düzenlenecek

PeyamaKurd- Kürdistan Bölgesi Dış İlişkiler Ofisi Başkanı Sefin Dizeyi ve Kürdistan Bölgesi Yatırım Kurulu Başkanı Muhammed Şukri’nin yer aldığı heyet, Fransa’nın başkenti Paris’te bir dizi görüşme gerçekleştireceği duyuruldu.

Paris’te bulunan Kürdistan Bölgesi Yatırım Kurulu Başkanı Muhammed Şukri, ziyaretin amacının iki ana konuyu ele almak olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Birincisi Kürdistan Bölgesi ile Fransa arasındaki siyasi ilişkilere ilişkin siyasi konu, ikincisi ise yatırım ve ticaretle ilgili konuların tartışılması.” 

Bunun yanı sıra Şukri, Fransız ve Kürt şirketleri arasında bu yıl 21 Mayıs'ta Paris'te gerçekleştirilmesi planlanan ekonomik forumun hazırlıklarının devam ettiğini belitti.

Paris'te yapılacak konferans çerçevesinde Kürdistan Bölgesi'nden ve Fransa'dan yatırımcılar arasında iyi bir koordinasyon sağlamayı da amaçladıklarını kaydeden Şukri, Kürdistan Bölgesi'nin yatırım açısından iyi bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çekti.

Yatırım Kurulu Başkanı durama dair şu ifadelere yer verdi

 “Kürdistan Bölgesi'nde farklı alanlarda çalışan çok sayıda Fransız yatırımcımız var ve bunlar başta Başbakan Mesrur ​​Barzani'nin Kürdistan Bölgesi'nin yurt dışına mal ihracatı konusundaki programı olmak üzere pek çok konuyu etkiledi.”