Başbakan vergi ve borç muafiyeti konusunda alınan kararlarını açıkladı

Başbakan vergi ve borç muafiyeti konusunda alınan kararlarını açıkladı

PeyamaKurd - Başbakan Mesrur ​​Barzani, şubat ayı maaşlarının tercihini, mart ayı için de hazırlık yapılması yönünde Ekonomi ve Maliye Bakanlığına talimat vereceğini açıkladı. Barzani ayrıca kalıcılığının hafifletilmesi için alınan kararları da açıkladı.

Kürdistan Bölgesi Bakanlar Kurulu Başbakan Mesrur ​​Barzani başkanlığında bir araya geldi.

Başbakan Barzani, topun ardından basın toplantısında alınan kararlara dair açıklamalarda bulundu.

Barzani, "Bağdat'taki federal hükümete, maaşların arzı konusunda sözler yerine getirmesi için anayasal ve mali sorumluluğu yüklüyoruz" ifadelerini kullandı.

Kürdistan Bölgesi maliye krizi konusunda üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirdiklerini kaydeden Barzani, ilgili bakanlıkların maliye krizi konusunda bir şok tüm “bahaneleri” ortadan kaldırmak için gereken tüm adımları attığını söyledi.

Maliye ve Ekonomi Bakanlığına şubat ay maaşlarının bozulmasına başlama ve mart ayı maaşlarının talebi için hazırlık talimatı veren Barzani, ayrıca kabine odasında Kürdistan Bölgesinde oluşan ekonomik yük hafifletmek amacıyla alınan kararları açıkladı.

"Umarım bu süreç hep birlikte aşarız"

Başbakan Mesrur ​​Barzani, birikmiş elektrik faturaları ile birikmiş trafik cezalarında yüzde 20, birikmiş su faturaları ve kira fiyatlarında yüzde 20, et ithalatı ücretlerinde yüzde 50 ve devlet üniversiteleri ve yüksekokullardaki biriktirme ücretlerinde yüzde 20 indirim talebinde bulunulduğunu bildirdi.

Barzani, tüm zorluklara göğüs geren Kürdistan halkına daha teşekkür ederek sözlerine şöyle devam etti:

“Umarım bu süreç hep birlikte aşarız. Bunun üzerine, Kürdistan Bölgesi'ne düşen ekonomik ambargo ile Kürdistan Bölgesi'ndeki mali dağınıklığa ve federal hükümet ile Kürdistan Bölgesel dağılımı arasında kalan tüm çözülme için federal hükümetle iyi kullanabileceğimize olanak sağlamasını umut ediyorum.”