Başbakan: Her zaman medyacı ve gazetecileri destekliyoruz

Başbakan: Her zaman medyacı ve gazetecileri destekliyoruz

PeyamaKurd  - Başbakan Mesrur ​​Barzani, Kürdistan Bölgesi Hükümetinin gazetecilere ve medyacılara desteğini yineleyerek, “Kürdistanlı medyacıların her zaman vatanın ön saflarında yer alması gerekiyor" dedi.

Mesrur Barzani, Kürt Gazeteciler Günü ve Kürdistan Gazeteciler Sendikası’nın kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başbakan Barzani mesajında, “Mir Miqdad Midhet Bedirxan ve arkadaşları tarafından ilk Kürt gazetesi Kürdistan’ın ilk sayısının çıkması ve Kürdistan Gazeteciler Sendikası’nın kuruluş yıldönümünde, Kürdistan gazetecilerini ve basın mensuplarını en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.

Kürdistan Bölgesi'ni her alanda daha ileri bir aşamaya taşıyabilmek için hükümetin Kürdistanlı gazetecileri ve medyacıları her zaman destekleyeceğini vurgulayan Mesrur Barzani, “Gazetecilerin, Kürdistan Bölgesi Hükümeti sayesinde özgürce ve hiçbir sansüre maruz kalmadan profesyonel çalışmalarını yürütmeleri ve hükümetin eksikliklerini eleştirmek ve tartışmak konusunda tamamen özgür olmaları mutluluk ve gurur vericidir" ifadesini kullandı.

“Umarım Kürdistanlı gazetecilerin asıl hedefi gerçekleri aktarmak, Kürdistan'ı kalkındırmak, halka hizmet etmek, Kürt halkının haklarını savunmak ve Kürdistan Bölgesi'nin anayasal statüsünü korumak ve geliştirmek olur” diyen Başbakan Barzani, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Kürdistanlı medyacıların her zaman vatanın ön saflarında yer alması ve gazetecilik adına ülkenin değerlerinin ve Kürt halkının yüksek çıkarlarının aşağılanmasına izin vermemeleri gerekiyor. (Gazetecilikte) Sert bir dil ve insanları karalamak gibi çirkin bir olgunun kullanılmaması gerekiyor.

Kürt Gazeteciler Günü kutlu olsun. Bu vesileyle, gerçek gazetecilik ve ifade özgürlüğüne kendi desteğimi ve Kürdistan Bölgesi Hükümetinin desteğini yineliyorum.”