480 milyon hayvan can cerdi ordu göreve çağrıldı

480 milyon hayvan can cerdi ordu göreve çağrıldı

PeyamaKurd-Avustralya’da Eylül ayından bu yana süren ve kontrol altına alınamayan alevler nedeniyle can kayıpları artıyor. Yangınlar nedeni ile şu ana kadar 480 milyon kadar yabani hayvanın alevler nedeni ile can verdiği açıklandı.

Avustralya’nın doğusundaki New South Wales ve güneydoğusundaki Victoria eyaletlerinde yaklaşık 200 noktada yangınlar sürüyor.

Yangınlar büyük yerleşim alanları için de tehdit oluşturmaya devam ediyor.

3 bin askerin göreve çağrıldı

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, ormanlık ve çalılık bölgelerde başlayan ve geçtiğimiz Eylül ayından beri devam eden yangınların kontrol altına alma çabalarına yardımcı olması için yaklaşık 3 bin askerin göreve çağrıldığını açıkladı.

100 binden fazla kişiden evlerini terk etmesi istenirken, kontrol altına alınamayan alevlerin Sydney’in banliyö alanlarına ulaşabileceği uyarısında bulunuldu.

Sayı 23’e yükseldi

Avustralya Başbakanı, yangınlar nedeniyle hayatını kaybeden insanların sayısının 23’e yükseldiğini duyurdu. Bunlardan 12’sinin ise bu haftaki yangınlar sonucunda hayatını kaybettiğini kaydetti.

Yangınlar nedeniyle milyonlarca hayvanın da can verdiği tahmin ediliyor.

Yabani hayvanların çokça yaşadığı bölgelerden olan Avusturalya’da, kanguru ve koalaların olduğu 480 milyon kadar yabani hayvanın alevler, duman ya da yüksek ısıdan can verdiği açıklandı.  Bu sayının içinde böcekler, yarasalar, kurbağaların olmadığı belirtiliyor.

Kanguru ve koalalara ev sahipliği yapan bölgenin de aralarında olduğu yangın alanlarında alevlerin önüne geçmenin şu noktada mümkün olmadığı belirtiliyor.

Yerel yetkililer, 40 dereceyi aşan sıcaklıkların tetiklediği yangınların bir süre daha etkisini sürdürmesini bekliyor.