Kulisler | AKP'nin 'Erdoğan sonrası dönem' için planı ortaya çıktı iddiası! 

Kulisler | AKP'nin 'Erdoğan sonrası dönem' için planı ortaya çıktı iddiası! 

PeyamaKurd - Gazeteci Nuray Babacan, "AKP içerisinde bazı isimlerin seslendirdiği Cumhurbaşkanı seçilmeyi kolaylaştırma, ittifaklara duyulan ihtiyacı azaltma, devredilen yüzlerce yetkiye rağmen halkın yarısından daha azının onayını alan bir cumhurbaşkanı seçtirme planları, yerel seçim yenilgisinin ardından yeniden tartışılacak." kulisini paylaştı. 

“40 artı 1 oyla seçilme konusu gündeme gelecek”

Babacan’ın iddiasına göre, "40 artı 1 oyla cumhurbaşkanı seçilme" konusunun yeniden gündeme geleceği ifade edildi. 

"Bu konudaki çalışmalara geçmeden önce, AKP içinde 40 artı 1’e neden ihtiyaç duyulduğunu anlatan ‘eski planlara’ dönelim” diye yazan Babacan, "Parti kurmayları, bunu gerekçelendirirken ilginç bir plandan söz ediyorlardı… Onlara göre aslında buna Tayyip Erdoğan sonrasında ihtiyaç duyulacak. 

Muhafazakar milliyetçi tabanın tek başına iktidarda kalabilmesi için 40 artı 1’e ihtiyaç var. AKP’nin başına kim gelirse gelsin Erdoğan gibi olamayacak. Partideki erime de göz önüne alınınca, bu ideolojinin iktidarda kalmasının yolu bu” değerlendirmesini  yaptı. 

Erdoğan, 50+1 şartının değişmesini belirtmişti”

Babacan, yazısını şöyle sürdürdü:

Bu plan, kulislerde dillendirildikten bir süre sonra geçen yılın kasım ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a soruldu. Kamuoyunu bu fikre alıştırmak için atılan ilk adımlardan biriydi. Erdoğan, Almanya dönüşü uçakta gazetecilere cumhurbaşkanlığı seçimi için yüzde 50+1 şartının değişmesinin "isabetli olacağını" söylemişti.