Joe Biden’dan 24 Nisan mesajı: Ermeni Soykırımı sırasında… 

Joe Biden’dan 24 Nisan mesajı: Ermeni Soykırımı sırasında… 

PeyamaKurd - Biden, 24 Nisan Ermeni Anma Günü açıklamasında bir kez daha "Bugün durup Meds Yeghern -Ermeni Soykırımı- sırasında kaybedilen hayatları anıyoruz ve asla unutmama sözümüzü yineliyoruz" dedi.

Osmanlı'daki 1915 olaylarını 2021'den beri "Ermeni Soykırımı" olarak tanımlayan ABD Başkanı Joe Biden, bugünkü yıldönümü açıklamasında aynı ifadeyi tekrarladı.

Biden, "Bugün Meds Yeghern -Ermeni soykırımı- sırasında kaybedilen hayatları anmak için saygı duruşunda bulunuyoruz ve asla unutmama sözümüzü yineliyoruz" diye başladığı açıklamasında şu mesajları verdi:

"Zulüm kampanyası 24 Nisan 1915'te Osmanlı yetkililerinin Konstantinopolis'teki Ermeni aydınlarını ve cemaat liderlerini tutuklamasıyla başladı. Takip eden günlerde, aylarda ve yıllarda 1.5 milyon Ermeni sınırdışı edildi, katledildi ya da ölüme yürüdü; aileleri sonsuza kadar parçalandı ve nesiller sonsuza kadar değişti."

"Bu trajedinin yasını tutarken aynı zamanda Ermeni halkının direnişini de onurlandırıyoruz. İnsanlık tarihinin en karanlık bölümlerinden birini atlattıktan sonra hayatta kalanlar, dünyamız için daha iyi bir gelecek kurmaya başladı.

Amerika Birleşik Devletleri, insan haklarını savunmaya ve hoşgörüsüzlüğe karşı sesini yükseltmeye devam edecek.