Hakan Fidan, Mısırlı mevkidaşıyla görüştü?

Hakan Fidan, Mısırlı mevkidaşıyla görüştü?

PeyamaKurd - Türkiye Dışişleri Bakanı Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilciliğinde görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Mısırlı mevkidaşı Samih Şükri ile bir araya geldi. İki bakan görüşmenin ardından birlikte basın açıklamasında bulundu.

Söz konusu açıklamaya göre bakanlar, ticaret, yatırım ve bölgesel sorunlar üzerine kapsamlı görüşmeler yaptı.

Mısırlı mevkidaşı Şukri ile Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyinin toplantısının hazırlıklarını ele alma imkanı bulduklarını söyleyen Fidan şu ifadelere yer verdi:

"Mısır'daki yatırımlarımız halihazırda 3 milyar doları bulmuş durumda. Aramızdaki ticaret hacmi ise yaklaşık 8 milyar seviyesinde."

Fidan, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son Mısır ziyareti sırasında belirlenen 15 milyar dolarlık ticaret hedefine ulaşmak için limanlar arasında seferlerin yeniden başlatılmasının planlandığını belirtti.

İki ülkenin savunma sanayisi alanındaki ilişkilerinin de gittikçe güçlendiğini belirten Fidan, "LNG (sıvılaştırmış doğal gaz) ve nükleer enerji başta olmak üzere enerji alanında da geniş bir imkan, işbirliği imkanı olduğunu düşünmekteyiz" dedi.