FKÖ: Ateşkes ile ilgili top artık İsrail'in sahasında

FKÖ: Ateşkes ile ilgili top artık İsrail'in sahasında

PeyamaKurd - Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) İcra Komitesi Genel Sekreteri Hüseyin eş-Şeyh, Suudi Arabistan merkezli Al Arabiya televizyon kanalına yaptığı açıklamada, "Hamas'ın Gazze'de ateşkesle ilgili maddeleri onaylamasını memnuniyetle karşılıyoruz. Bu çok ileri düzeyde bir adım ve topu İsrail sahasına attı" dedi.

Filistinli yetkili Şeyh, Gazze'deki yıkıcı savaşı durduracak anlaşma için ABD başta olmak üzere uluslararası ve bölgesel güçlerin İsrail hükümetine baskı yapması çağrısında bulundu.

Hamas'ın öneriyi kabul etmesinden memnuniyet duyduklarının ve bu yöndeki bir ateşkesi FKÖ olarak desteklediklerinin altını çizen Şeyh, Hamas'ın da öneriyi onayladığını detaylarıyla kendilerine resmi olarak ilettiğini bildirdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "savaşı durdurmak istemediğine" dikkati çeken Şeyh, "Gazze'ye yönelik savaşın Netanyahu'nun şahsı için kurtuluş ipi" olduğunu ifade etti. Şeyh, saldırıların sona ermesinden sonra Filistin yönetiminin üstleneceği role ilişkin ise şunları söyledi:

Öncelik saldırıların durması ve İsrail'in Gazze Şeridi'ni derhal terk etmesi gerekiyor. Bundan sonra da uluslararası toplumun önünde, Filistin yönetiminin tüm Filistinlilerle mutabakat içinde Gazze'ye dönmesinden başka seçenek yok.