Başkan Neçirvan Barzani: Teröre geçit verilmedi!

Başkan Neçirvan Barzani: Teröre geçit verilmedi!

PeyamaKurd - Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani Erbil saldırganların yakalanmasına yönelik açıklama yaparak, “Teröre geçit vermeden vatandaşlarımızın ve misafirlerimizin can güvenliği korunmuştur” ifadelerini kullandı.

Başkent Erbil’in Empire City bölgesinde bulunan bir restoranda 17 Temmuz 2019’da yapılan silahlı saldırının baş faili ile yardımcısı dün Asayiş güçleri ile Kürdistan Anti terör güçleri tarafından yakalandığı ifade edildiği.

Başkan Neçirvan Barzani, açıklamasında şu sözlere yer verdi: 

Bu gün asayiş güçleri ile Kürdistan Anti terör güçleri 17 Temmuz 2019’da Erbil saldırısını gerçekleştiren baş fail ve bir yardımcısı yakalanmıştır. Saldırıda maalesef bir Türk diplomat, iki Kürdistan Bölgesi vatandaşı hayatını kaybetti.

Asayiş güçleri ile Kürdistan Anti terör güçlerimizin soruşturmayı başarılı bir şekilde yürütmesi onların Kürdistan Bölgesi’nin emniyeti için verdiği mücadelenin bir vefa göstergesi olarak bütün vatandaşlarımıza ispatlamıştır.

Bu tarz acı verici ve korkakça bir saldırının ardından, Kürdistan Bölgesi yönetimi olarak suçluları ve onlara yardım edenleri yakalamaya yoğunlaştık. Asayiş güçleri ile Kürdistan Anti terör güçlerimizin buradaki başarısı her zamanki gibi teröre geçit vermeden vatandaşlarımızın ve misafirlerimizin can güvenliğini korumuştur.

Emniyet birimlerimiz olağanüstü bir ciddiyetle Kürdistan Bölgesi ve vatandaşlarını korumuş, geçmişte olduğu gibi gelecekte de en ciddi şekilde istikrar ve huzuru tesis etmek için görevini yapmaya devam edecektir. Yakalanan suçlu ve yardımcılarına yasalar çerçevesinden muamele edilecektir.”