Lahor Cengi YNK’nin başını ağrıtacak gibi!

Lahor Cengi YNK’nin başını ağrıtacak gibi!
PeyamaKurd - Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) eski Eş Başkanı Lahur Şeyh Cengi Talabani yaklaşık 3 yıl önce partiden ihraç edildikten sonra kurduğu yeni partisi ile önümüzdeki seçimler için hummalı bir çalışma başlattı. Cengi, Kürdistan Bölgesi’nde siyasi parti kurma izni aldı.

Cengi’nin, parti çalışmaları için Başkent Erbil'de büyük bir parti merkezi açmak için 5 dönümlük araziye sahip bir ev satın aldığı ve Erbil ile Duhok'taki seçmen kitlesini denetlemek isteği ifade ediliyor. Lahor Cengi söz konusu faaliyetlerine dair paylaştığı mesajında seçmen kitlesine seçimlere hazır olmaları çağırısında da bulundu.  

Lahor’dan seçim tarihi toplantısı çağrısı

Lahor Cengi, Kürdistan parlamento seçimleri hakkında yayımladığı mesajında, şunları söyledi:

"Önümüzdeki seçim için hazırız ve değişimi sağlayacağız. Şu an krizler ve idari belirsizliklerle dolu hassas bir dönemdeyiz. Kürdistan halkının geleceği açısından bu süreç çok önemli.”

Diğer yandan, seçmen kitlesine büyük bir umutla hazırlanmalarını da söyledi.

Açıklamalarına şöyle devam etti: “Yaklaşan seçimler Irak, bölge ve hatta uluslararası toplum düzeyinde önemlidir. Buradan, Kürdistan Bölgesi Başkanlığı'nı mümkün olan en kısa sürede seçim tarihini belirleme amacıyla toplanmaya çağırıyorum. Herkesi ve tüm toplumsal kesimleri, Kürdistan’daki dini ve etnik azınlıklar olmak üzere yeni bir başlangıç yapmaya çağırıyoruz.”