Kürt Doktor ve aktivist Rêbîn Zendî, Şii grupların hedefinde!

Kürt Doktor ve aktivist Rêbîn Zendî, Şii grupların hedefinde!

PeyamaKurd - Şii grupların hedefindeki Kürt doktor, bu kez ABD saldırısında öldürülen Haşdi Şabi Komutanı’nın oğlu olarak gösterildi.

Tanınmış Aktivist ve Kürt Doktor Rêbîn Zendî’nin dün gece Irak'taki ABD saldırılarında öldürülen Haşdi Şabi komutanı Abbas Daraci'nin oğlu iddiasıyla Şii sosyal medya hesaplarında resimleri paylaşıldı.

Kürt doktor, bilinçli olarak Haşdi Şabi komutanının oğlu gösterildi

Kürdistani fikirleriyle aktif konumda bulunan Dr. Rêbîn Zendî’nin fotoğraflarını paylaşan Şii gruplar Facebook ve Telegram hesapları üzerinden yayınladıkları fotoğraflarla Abbas Daraji’nin oğlunun Dr. Zendî olduğunu lanse ederek bilinçli bir şekilde hedef gösterildi.

Şii gruplara ait bazı Telegram ve Facebook sayfaları, dün gece Anbar'da ABD saldırıları sonucu öldürülen Haşdi Şabi Komutanı Abbas Deraci’nin oğlunun resimleri iddiasıyla Kürt Dr. Rêbîn Zendî’nin fotoğraflarını yayınladı.

Rêbîn Zendî PeyamaKurd’e yaptığı açıklamada, bir Kürt olarak sosyal medyadaki aktif faaliyetlerinden dolayı hedef seçildiğini söyledi.

Kerküklü pratisyen hekim Zendî, “ABD’nin gerçekleştirdiği son saldırısında öldürülen Haşdi Şabi Komutanı Abbas Deraci’nin oğlu olarak fotoğrafımı yayınlayan grupların daha önce İran’ın Erbil’e yaptığı balistik füze saldırısında katledilen Peşrew Dîzeyî’nin sözde evinde bulunduğumu iddia ederek İsrailli ajan olarak resimlerimi servis etmişlerdi” dedi.

Rêbîn Zendî açıklamasının devamında, “Şii medya kuruluşları dün geceki saldırı sonrası öldürülen Haşdi Şabi Komutanı Abbas Deraci’nin oğlu olarak resmimi yayınladılar. İran tarafından Erbil’e yapılan balistik füze saldırısında da öldürüldüğümü servis etmişlerdi. Bu şekilde benim Kürt ulusal aktivitemi sınırlamayı veya sonlandırmayı hedefliyorlar” diyerek, fotoğraflarını paylaşan grupların asıl amaçlarına dikkat çekti.

Rêbîn Zendî: Sosyal medyadan beni tehdit ettiler

Dr. Rêbîn Zendî kendisine yönelik tehditlere de dikkat çekerek şunları dile getirdi:

"Sosyal medya üzeri bu grupları takip ederdim. Onlar da beni sosyal medya üzerinden takip ederlerdi. Kendileri ile çalışmamı istediler. Sabrin diye bir siteleri var. Dolaylı olarak beni kendileriyle çalışmam konusunda harekete geçirmek istediler. Hatta Arapça bilen ve onlarla çalışan bazı Kürtleri örnek gösterdiler.

Onlarla çalışmayacağımı, asla Kürdistan karşıtı faaliyetlerde yer almayacağımı söylediğim için beni sosyal medya üzerinden engellediler ve sonraki süreçlerde fotoğraflarımı farklı saldırı haberlerinde ölenler arasında servis ettiler. Bir süre önce Irak ve Haşdi Şabi aleyhine yazdıklarımdan dolayı beni sosyal medya üzerinden tehdit etmeye de başladılar. Biz bir Kürt grubu olarak sürekli Kürdistan’a ve Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ne destek amaçlı yazılar paylaşıyoruz. Onlarda bundan rahatsızlar. Ama ne olursa olsun biz bu tavrımızdan asla taviz vermeyeceğiz ve aktivitemize devam edeceğiz.”

Kendisine yönelik tehditlerden korkmadığına dikkat çeken Dr. Zendî: “Tehditlerden korkmuyorum. Tam aksine benim çalışmalarıma daha güçlü devam etmeme neden oluyor. Tehdit korkakların işidir. Ben korkmadığım için başaracağım ama onlar koktukları için kaybedecekler” vurgusunda bulundu.

İran destekli Şii grupların geçen pazar günü Ürdün’de ABD üssüne düzenledikleri saldırıda üç ABD askeri hayatını kaybetmişti. Dün gece ABD misilleme olarak Irak ve Suriye’de İran destekli Şii milis güçlerinin askeri üslerine yönelik yaptığı saldırılarda Irak'ta 16, Suriye'de ise 18 İran destekli milisin öldürüldüğü kaydedilmişti.

Dr. Rebîn Zendî kimdir?

Dr. Rebîn Zendî, Royal Koleji’nin bursuyla Genel Cerrah olarak eğitimine İngiltere’de devam ediyor. 4 parça Kürdistan hakkında siyasi analizler, Kürt halkı ve Kürdistan bağımsızlığı konusunda aktivist olarak çalışmalarını yürütüyor.